matreshka_14 (matreshka_14) wrote,
matreshka_14
matreshka_14

Яеновацким новомученикам

Ясеновацким новомученикам

Тропарь, глас 8:
Веры ради за Господа и правду Божию/ плотию пострада=сте,/  тем земля напитася кро=вьми вашими,/ Небеса же о спасении душ ваших радуются, / и умершии с вами/ песнею горнею / у врат Райских срета=ют вы, лику=юще: / имена ва=ша в Кни=зе Животней суть, / вни=дете в Рай, чада Нетления! / Мы же на земли величаем вы и зовем: / святии новому=ченицы Се=рбстии,// молите Бога о нас!
Кондак, глас 8:
Да исповедятся Господеви/ се=ла, удолия и горы злачныя,/ дебри добрыя,/ воды, реки и вертепы,/ кровию невинных ороше=ннии,/ сонма святых се=рбских мученик:/ земледельник трудолю=бных, доблих воинов,/ юнош, детищ незлобивых и чистых дев./ Всякое дыхание да хвалит Господа,\ яко миром Владычествующаго.

Стихиры, глас 6:
Искренним Своим Спаситель предрече:/ Имене Моего ради /убию=т вы,/ мня=ся слу=жбу приноси=ти Богу./ Се, проро=чество на вас исполнися:/ В муках лю=тых погуби=ша вы./ Мученицы ди=внии,// молите Бога о нас.
С Небесе взира=ху/ святителие сербстии/ и срета=ху души новых мучеников/ отрасли и ужики своя,/ ихже люди/ кож свирепо совлекаша,/ таже во огни сжигаша./ Вся сия возгля=давше, взываху:/ о, боголюбе=знии страдальцы,/ от печали преста=ните/ и в Небеснем Царствии\  с нами ликовствуйте.
Распинаху сербския священники,/ кожи ре=заху и посыпа=ху со=лию,/ лицы заплева=ху и брады= рва=ху,/ и владыку палками преби=ша, / прежде смертию их лютою уморити./ Но Писание Священное глаголет:/ аще и страждете правды ради,/ о святи=и Божии,// ныне блаже=ни есте.
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments